Továbbra sem találják Mohácsnál a Dunába esett férfi holtestét

A Budapesti Rendőr-főkapitányság megkeresésre a következőket közölte egy helyi lap kérdésére.

„Január 30-án a reggeli órákban állampolgári bejelentés érkezett a BRFK DVRK Mohácsi Vízirendészeti Rendőrőrsre, miszerint a Duna 1443,5 folyamkilométernél a bal partban (Mohács külterület) egy sérült motoros csónakot találtak a parton. Bejelentés szerint valószínűleg vízibaleset történhetett.


Névtábla alapján, a jármű tulajdonosa megállapításra került, akinek hozzátartozója nyilatkozott, hogy férje a reggeli órákban saját motoros csónakjukkal Mohácsi kikötőhelyükről horgászni indult a Dunára.


Mivel a jármű tulajdonosa szokott helyén parkolt autójával és telefonján nem volt elérhető, a kutatása több egységgel, azonnal megkezdődött mind a vízen, mind pedig a parti területen.

Társszervek drónnal, helikopterrel, az OKF hajójával és kutyás kutatóegységgel is részt vettek a keresésben, de ezek sem vezettek eredményre.

A Mohácsi Rendőrkapitányság eltűnés miatt kiadta a személy körözését, a Vízirendészeti Rendőrkapitányság intézkedett a jármű szemléjéről, biztonságba helyezéséről és víziközlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt büntető eljárást indított, melynek keretében tovább kutatják a jármű vezetőjét, az eltűnt személyt és vizsgálják a baleset bekövetkezésének körülményeit.

A horvát és szerb hatóságok szintén keresik a folyó határon túli szakaszán.”

A  Mohácsi Újság.hu hírportál értesülései szerint baleset történt. A csónak horgászás közben egy uszadékfának ütközhetett és a benne tartózkodó férfi a vízbe esett.

Címlapfotó: Illusztráció (Készítette: user: Handler – A feltöltő saját munkája, Közkincs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3174716)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .