ANTIFA és a Mi Hazánk Mozgalom. Amikor a szélsőjobb terrorszervezetnek minősíti a szélsőbalt


Az antifa mozgalomhoz tartozó tömörülések terrorszervezetté nyilvánítását sürgette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom fővárosi elnöke.


Vékony Csongor felidézte: pártja tavaly már benyújtott egy ilyen tartalmú törvényjavaslatot, amelyet azonban „a kormány a baloldallal karöltve söpört le az asztalról”.

Az ellenzéki politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a hatóságok elutasították „a nemzeti oldal” területfoglalási kérelmeit, így nem tudnak megemlékezni az 1945-ös kitörés német és magyar „hőseiről”, akik „a vörös veszedelemtől védelmezték hazánkat és ezáltal Európát”.

A kormány és a rendőrség felelőssége, ha bármilyen rendbontás történik a következő napokban. Budapest közbiztonságát azzal lehetett volna leginkább garantálni, ha engedélyezik a korábbi években is fegyelmezett keretek között zajló megemlékezést – mondta.

Vékony Csongor kifogásolta, hogy a rendőrség mindeközben vonulásos tüntetésre adott engedélyt „a terrorszervezetekkel együttműködő antifasiszta csőcseléknek”.

Az antifa mozgalom tagjai cselekedeteikhez „nemzetközi társszervezeteiktől is toboroznak kommunista lelkületű tettestársakat” – tette hozzá.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .