Brexit: most dõl el minden, mi lesz a kint élõ magyarokkal?


Az elmúlt hetekben egyre élesebbé és szorosabbá váltak a futószalagon érkezõ közvélemény-kutatási adatok, hogy éppen melyik irányba hajlanak a brit szavazók az Európai Unióban maradási vagy kilépési referendum kapcsán.

Egészen múlt csütörtökig a kilépést támogatók vezettek az egyáltalán nem megbízható felmérések alapján, azzal a szépséghibával, hogy még mindig jelentõsnek volt mondaható a bizonytalanok tábora. Az egész hangulat természetesen nyomott hagyott a tõzsdei árfolyamokon is, hisz a börzék kevésbé kedvelik a bizonytalanságot. A kockázatkerülési hajlam korrekciót hozott a fõbb tõzsdeindexekben, felfelé hajtotta az arany árfolyamát, a brit font pedig lejtõre került.

Úgy tûnik, mindezt egy sajnálatos esemény fordította meg, tudniillik a brit politikusnõ meggyilkolása után jelentõsen megugrottak az árfolyamok, mondván egy ilyen esemény megfordíthatja az eddigi negatív hangulatot, és újra a maradás pártiak kerülnek majd fölénybe. Mintha bátrabbá váltak volna a befektetõk, újra magukra öltve a kockázatvállalás subáját.

De bármi is lesz a június 23-ai népszavazás eredménye, az élet megy tovább, és ez tökéletesen igaz a tõzsdére is. Ennek megfelelõen érdemes körülnézni, hogy milyen tõzsdei eszközökben lehet fantázia a következõ idõszakban, hol lehet vételi és eladási pontokat azonosítani a grafikon alapján, legyen szó akár részvényekrõl, indexekrõl, devizákról vagy akár az árupiacokról.

portfolio.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .