Elindul a Budavári Lakásügynökség

Átlátható lakáspiac, élhető Budavár: elindul a Budavári Lakásügynökség

Sokan élnek, dolgoznak a kerületben, akik tartósan alacsony jövedelemmel rendelkeznek: őket támogatja az elinduló Budavári Lakásügynökség, amiről most képviselő-testületi döntés született. 

Az induló Budavári Lakásügynökség Nonprofit Kft. egy olyan gazdasági társaság, amely ingatlanok hasznosításával foglalkozik, és egyaránt kezel önkormányzati, saját, és cégektől vagy magánszemélyektől használati szerződéssel használatba vett ingatlanokat. 

A lakásügynökség létrehozásával egy új, országosan is úttörő modell bevezetését indítjuk el, melynek fő célja, hogy a kerületben végre növeljük az elérhető és megfizethető lakások számát. 

Szponzorált tartalom

Válogatás a megveszLAK legfrissebb I. kerületi ingatlan hirdetéseiből

 • Eladó lakás Budapest I. kerület, 134 900 000 HUF
  on 2023.09.26. at 01:01

  Eladó egy gyönyörű lakás Budapest 1. kerületében, közvetlenül a Duna partján!Ez a 55 négyzetméteres lakás rövid távú kiadásra alkalmas, és azonnal birtokba vehető.Ideális választás lehet befektetőknek vagy azoknak, akik egy kényelmes és stílusos otthont keresnek a város szívében.A lak…

 • Eladó lakás Budapest I. kerület, 268 000 EUR
  on 2023.09.26. at 01:01

  Eladó napfényes, utcára budai lakás a Széll Kálmán térhez közel.A lakás 2. emeleti 3 szobás, 2 fürdőszobás, gépiesített konyhával, fa bútorokkal felszerelt.Kiváló elhelyezkedése, alapterülete és kedvező elosztása miatt családi otthonnak, irodának vagy kiadásra is kiváló választás. a D-Nyu…A lakásügynökséggel támogatjuk azokat a kerület számára kiemelkedően fontos munkát végző, tartós, de alacsony jövedelemmel rendelkező embereket, akik közintézményekben, városüzemeltetésben, közhasznú feladatokban stabilan foglalkoztatottak, de alacsony bérük miatt az albérleti piacon csak nagyon magas kockázattal juthatnak lakáshoz. 

Éppen ezért a Budavári Lakásügynökség első ütemének elsődleges bérlői célcsoportja a kerületben dolgozó közalkalmazottak és azok családtagjai, kiemelt figyelmet szentelve a:

 • bölcsődékben, óvodákban dolgozókra 
 • szociális és gyermekjóléti szolgáltatókra
 • egészségügyben dolgozókra
 • katasztrófavédelemi, illetve rendőrségi állományban dolgozókra.

Továbbá hosszútávú célunk, hogy átláthatóbbá tegyük az I. kerületi lakásbérleti piacot, az esélyegyenlőséget növelve, azokat segítve, akiknek a piaci albérletárak megfizetése gondot okoz, és akik nem tudnak hozzájutni szociális vagy költségelvű bérletidíjon önkormányzati bérlakásokhoz.

Az új önkormányzati modell segít abban, hogy a számtalan üresen álló kerületi lakást bevonjuk a lakhatási problémák kezelésébe – hogy mindannyian egy biztonságosabb, megfizethetőbb és lakhatóbb Budavárban élhessünk. 

Mindenki jól jár!

Sok az olyan kerületi lakos, aki tartósan alacsony jövedelemmel rendelkezik, ezért súlyos gondot jelent számára a lakhatás. Ugyanakkor sok száz olyan I. kerületi lakástulajdonos van, akinek – ezért vagy azért – üresen áll a lakása a kerületben. Az új lakásügynökség nekik segít egymásra találni.

Keményen dolgozó, fontos munkát végző alacsony jövedelműek egyszerűen nem rendelkeznek olyan tőkével, információval, háttérrel, hogy hozzá tudjanak jutni egy lakáshoz.

A másik oldalon, vannak olyan üresen álló lakások, amelyek tulajdonosai nem kívánnak, vagy nem tudnak befektetni abba, hogy lakásaikat lakhatóvá tegyék. Nincsennek abban a helyzetben, hogy foglalkozzanak lakásaik kiadásával.

 Itt lép be a lakásügynökség. Segít a lakások rendbetételében, közvetít a potenciális keresők és kiadók között, garanciákat vállal mindkét irányban, hogy mindenki megtalálja a számításait. A végeredmény: mindenki jól jár!

További anyagok az induló Lakásügynökséggel kapcsolatban: 

12930cookie-checkElindul a Budavári Lakásügynökség