Tudományt és innovációt népszerűsítő interaktív kiállítás nyílt a Várkert Bazárban


A természettudományt és technológiai innovációt népszerűsítő interaktív kiállítást rendeznek szombaton a fővárosi Várkert Bazárban.

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár a megnyitón hangsúlyozta: a Tudományok Fővárosa 2017 elnevezésű rendezvény célja a természettudományos pálya népszerűsítése a fiatalok között.

A technológiai fejlődés miatt a ma iskolát kezdő gyerekek kétharmada olyan munkakörben fog elhelyezkedni, amely ma még nem is létezik – hangoztatta a politikus, aki szerint az az ország, amely nem száll be idejében a fejlesztési folyamatba, le fog maradni a versenyben.
A Tudományok Fővárosa a legfrissebb fejlesztéseket és kutatási irányokat mutatja be a közönségnek – mondta Bálint Marcell főszervező. A rendezvényen többek között a robotika, a csillagászat, az űrkutatás, a virtuális valóság és a környezetvédelem területéhez tartozó előadásokat és kísérleteket tekinthetnek meg az érdeklődik.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .