Biztonságosabb lett a közlekedés az Attila úton


A BKK és a Fővárosi Önkormányzat Vision Zero célkitűzésével összhangban biztonságosabbá válik az Attila út közlekedése. A közlekedési rend átalakítása azt célozza, hogy a jövőben senki ne szenvedjen súlyos sérülést, vagy veszítse életét az útszakasz kialakításából is fakadó közlekedési szabálytalanság miatt.  

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapest Közút javaslatára az I. kerületi önkormányzattal és a lakossággal egyeztetve a közúti veszélyek csökkentése érdekében az Attila út Bugát lépcső és Mikó utca közötti szakaszán 40 kilométer per óra lesz a legnagyobb megengedett sebesség. A kivitelezés november 2-áról 3-ára, szerdáról csütörtökre virradó éjszaka kezdődik a burkolati jelek festésével és tervezetten (az időjárástól függően) november 5-éig, szombatig tart a Budapest Közút Zrt. kivitelezésében.

Mivel a burkolatjel-festés várhatóan éjszaka történik, ezért a forgalmat jelentősen nem zavarja a kivitelezés. A felújítással a parkolás módja is változik: új parkolókat jelölnek ki a Vérmező mellett, a házak felőli oldalon pedig a járda helyett a szegéllyel párhuzamos új parkolási rend lesz kialakítva az útpályán.

Sebességkorlátozásra azért van szükség, mert az autó sebességének döntő szerepe van egy elütött ember túlélési esélyeiben is. Amíg 30 kilométer per óránál 10-ből 9 ember túléli, ha gépjárművel elütik, addig 65 kilométer per órás sebességnél 10-ből 8 ember életét veszti. A megengedett legnagyobb sebesség betartatására ösztönözve a Bugát lépcső és a Mikó utcai csomópont közötti rövid szakaszon is egy forgalmi sávot alakítanak ki a jövőben, hasonlóan a Bugát lépcsőnél található középszigetes kijelölt gyalogátkelőhelyhez, ahol jelenleg is irányonként egy sáv áll rendelkezésre.

Forrás és további információk: bkk.hu

No meg ez is érdekes lehet


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .