Folytatódik a népszerű rakpartnyitás-sorozat


 Folytatódik a népszerű rakpartnyitás-sorozat: idén először a március 15–17-i hosszú hétvégén nyílik meg a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt.

A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a már jól bevált gyakorlatnak megfelelően autómentes környezetben használhatják a Margit híd és – az Erzsébet híd közelében – az Irányi utcai lehajtó közötti rakpartszakaszt. Több tízezer ember kedveli a nyitott rakpartot, amit ebben az évben is rendszeresen felkereshetnek hétvégenként és ünnepnapokon. Ezúttal a Valyo civil egyesületnek köszönhetően egy tavaszi grillezésre is lesz lehetősége a kilátogatóknak.

Így lehet megközelíteni a bejárható rakpartrészt 

Az érintett rakpartszakaszra a csütörtökről péntekre virradó éjszakától hétfő hajnalig nem hajthatnak be a gépjárművel és taxival közlekedők. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt. A mozogni és kikapcsolódni vágyóknak érdemes tudniuk, hogy

  • az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni;
  • az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a megnyitott rakpartot.

Térkép


No meg ez is érdekes lehet


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .