A következő években három centrumkórházat hoznak létre

Az Egészséges Budapest programnak köszönhetően már számos kórház és rendelőintézet újult meg, bővült a fővárosban és Pest megyében, a legújabb fejlesztések a Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata szakrendelőiben valósulnak meg.

A Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata 223 millió forintból újul meg az Egészséges Budapest program részeként – jelentette be az I. kerület polgármestere csütörtökön. Nagy Gábor Tamás elmondta: az összegből ötvenmillió forintot a kerület finanszíroz saját forrásból. A szakrendelőt még 1997-ben vette át az önkormányzat, hogy megmentse a bezárástól és kialakítsa a kerület önálló járóbeteg-szakrendelőjét. Az elmúlt húsz évben folyamatosan fejlesztették, javították az épületet és az eszközparkot is, többek között digitális röntgennel és korszerű, jól szellőző klímatechnikával szerelték fel az intézményt.

– A mostani fejlesztésekkel – amelyek 2019 első felében fejeződnek be – lezárul a Maros utcai rendelő felújítása – hangsúlyozta Nagy Gábor Tamás.

Bodroghelyi László, a budavári szakrendelő vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: az épület földszintje, magasföldszintje és első emelete az elmúlt években már teljesen megújult, most elérkezett az idő az alagsor átalakítására is, hogy ezzel csökkentsék a várakozó betegeknek fenntartott helyiségek zsúfoltságát. Mint mondta, a jelenlegi közösségi térből és irodákból kialakítanak egy nagyobb várót és vérvételi helyet, ugyanez a tér a nap későbbi részében helyet tud adni továbbképzéseknek, értekezleteknek. A fejlesztések összesen 346 négyzetméter felújítását érintik – tette hozzá.

Takács Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségpolitikai főosztályvezetője arról beszélt: a négymillió ember ellátásáért felelős Budapesten és Pest megyében is euró­pai színvonalú egészségügyet szeretnének kialakítani, ezért döntöttek a 700 milliárd forintos program elindításáról.

– A következő években három centrumkórházat hoznak létre, ezek mellett 25 társkórházban és 32 szakrendelőben valósul meg fejlesztés – emlékeztetett a főosztályvezető, aki arra is kitért: tavaly 40 milliár­dot, idén 30 milliárdot, jövőre pedig 41,9 milliárd forintot biztosítanak a fejlesztésekre.

Bodroghelyi László kérdésre válaszolva elmondta: az orvoshiány náluk is kihívást jelenthet a jövőben, ám jelenleg minden rendelésen megfelelő számú szakember dolgozik, magas színvonalú ellátást nyújtva.

4990cookie-checkA következő években három centrumkórházat hoznak létre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .