Szociális alapú lakásbérleti pályázat

V. Naszályi Márta polgármester bejelentette: Több mint egy évtizedes kihagyás után ismét van lehetőség szociális alapú lakásbérlésre az I. kerületben.


Bár sokan igénybe vették volna, a korábbi fideszes kerületvezetés, az elmúlt mintegy 15 évben egyszerűen nem írt ki ilyen pályázatot. Miközben számos botrány robbant ki akörül, hogy milyen trükkökkel szereztek Fidesz-közeli milliomosok vári műemléklakásokat, addig a rászorulókkal a korábbi vezetés nem igazán foglalkozott. Ezen változtattunk most, a képviselő-testületi többséggel közösen.


2020-ban, koronavírus-járvány következtében ráadásul még az eddiginél is több kerületi lakó került anyagilag nehéz helyzetbe, akár a munkahelye, akár bevételei egy részének elvesztése miatt, így számukra a támogatott lakhatási lehetőség óriási segítséget jelenthet. A Budavári Önkormányzat a válság idején sem hagyja magára az embereket: a válságkezelő alapjövedelem után emelt szintű települési támogatást nyújtunk a jövedelmüket vesztetteknek és a rászorulóknak, most pedig indítjuk a szociális lakáspályázatot.

Szponzorált tartalom

Válogatás a megveszLAK legfrissebb I. kerületi ingatlan hirdetéseiből

  • Eladó lakás Budapest I. kerület, 69 900 000 HUF
    on 2024.02.23. at 23:42

    Kuny Domokos Márvány utca között liftes házban magasföldszinti lakás eladó!A nettó 70m2-s otthonban egy tágas nappali, étkező, hálószoba, erkélykapcsolatos konyha, kamra, fürdő, külön mosdóval, közlekedő és egy előszoba található. Tulajdonosai a nyílászárókon, eredeti parkettán kívül mind…

  • Eladó lakás Budapest I. kerület, Víziváros, 139 900 000 HUF
    on 2024.02.23. at 23:42

    Belsőépítész által megálmodott, francia hangulatú, design bútorokkal berendezett lakás eladó a Vár alatt, karnyújtásnyira a Halászbástyától.Az ingatlan Világörökségi területen található, egy szép állapotú, szecessziós, liftes épületben.A lakást teljesen felújították, falak kerülte…


Önkormányzatunk most fél tucat lakással indítja el a pályázati rendszerét, amit folyamatosan bővíteni tervezünk. A meghirdetett lakások 26-81 m2 között vannak és a kerület különböző részein helyezkednek el. A pályázatok elbírálásakor alaposan megvizsgáljuk a jelentkezők hátterét, annak érdekében, hogy a ténylegesen rászoruló kerületiek kapjanak segítséget.


A nyertes pályázat esetén a bérleti szerződés időtartama első alkalommal öt év, amit a lakásrendelet alapján további öt évvel meghosszabbíthatunk. Azt, hogy a bérlő jogosult-e továbbra is a szociális lakbérre, évente felülvizsgáljuk.


Szemben a korábbi vezetés gyakorlatával, miszerint az összes lakáskérdésről gyakorlatilag egyszemélyben a polgármester döntött zárt ajtók mögött, nálunk a Tulajdonosi Bizottság dönt a pályázatokról, átlátható szabályok és szempontok alapján. A bizottságban természetesen többségi és kisebbségi tagok is részt vesznek.
Többek között a rendszerváltás utáni átgondolatlan és elhamarkodott lakásprivatizáció következtében mára lakhatási válság van az országban, ezen belül Budapesten is. Az önkormányzatok többsége kezében nem maradt elég lakás ahhoz, hogy méltó és megfizethető lakhatást biztosítsanak az átlagos vagy azalatti jövedelmű embereknek.
A Budavári Önkormányzat piaci alapú, licitálós rendszere éppen azoktól vette el a lakásbérlés reményét, akik a leginkább rászorultak volna. A kormány otthonteremtési támogatásai pedig elsősorban az átlag felett kereső családokat segítik.


Szívügyünk, hogy mi egy mindenki számára élhető Budavárat teremtsünk. A szociális lakáspályázat fontos lépés ebben a folyamatban. A Budavári Önkormányzat a válság idején sem hagyja magára az embereket.

A pályázathoz szükséges dokumentumokat (pályázati adatlap, kiértékelési pontrendszer, stb.) az alábbi csatolmányok között megtaláhatják.

Pályázati kiírás.pdf

Pályázati adatlap.pdf

1. sz. pótlap.pdf

2. sz. pótlap vagyonnyilatkozat.pdf

Kiértékelési pontrendszer.pdf

No meg ez is érdekes lehet

Megújul a kutyafuttató a Szeder lépcsőnélfebruár 8, 2024
Önkormányzati hírek
Egy az egyben – Bemutatkozik az Egészségügyi szolgálatjanuár 18, 2024
Önkormányzati hírek
Újrainduljanuár 2, 2024
Közélet
Zöldsáv-felújítást kapott karácsonyra a Tábor utcadecember 22, 2023
Önkormányzati hírek
Az adventi időszak utolsó koncertjedecember 22, 2023
Programok
Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalbandecember 22, 2023
Önkormányzati hírek
Átadták A Budavárért emlékérmet és a Tóth Árpád Műfordí...október 1, 2023
Kultúra
Megkezdődött az idei kertészeti szezon a Kuny Domokos u...március 20, 2023
Önkormányzati hírek
A fiatalok a jövő – Vendégeink a kerületi Diákönkormány...február 20, 2023
Önkormányzati hírek
Budavár ostromára emlékezik meg a Budavári önkormányzatfebruár 7, 2023
Önkormányzati hírek
Budavár - Változás a buszok behajtási rendjébendecember 5, 2022
Közlekedés
Home Office az Önkormányzatnálnovember 8, 2022
Önkormányzati hírek
Tervezzük együtt a Vérmezőt!szeptember 29, 2022
Önkormányzati hírek
Kedves Kerületiek!szeptember 15, 2022
Önkormányzati hírek
Iskolakezdési támogatás 2022/23augusztus 28, 2022
Önkormányzati hírek
BUDAVÁR DÍSZPOLGÁRA:TARDY LÁSZLÓ – A MÁTYÁS-TEMPLOM KÁN...június 3, 2022
Kultúra
Megemlékezés a kerületbenmárcius 13, 2022
Önkormányzati hírek
Ne dobja ki veszélyes hulladékát! Hozza el október else...szeptember 24, 2021
Önkormányzati hírek
Újra fizetős lett a Halászbástya felső szintjeszeptember 11, 2021
Önkormányzati hírek
Gratulálunk és köszönjük az egész kerület nevében!június 24, 2021
Önkormányzati hírek