Készülj fel a hétvégi közlekedésre

 A Föld napjához kapcsolódva április 24-én és 25-én, szombaton és vasárnap teljes hosszában megnyitják a gyalogosok előtt az Andrássy utat és a városligeti Kós Károly sétányt. A 105-ös busz és a 979-es éjszakai járat terelve jár a hétvégén.

A Föld napját követő hétvégén, április 24-én és 25-én a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők az eddig megszokott és népszerű pesti alsó rakpart mellett ezúttal a Kós Károly sétányt, valamint az Andrássy utat is birtokba vehetik – egészen este tíz óráig. Ezért szombat hajnali 5 órától vasárnap este 22 óráig a pesti alsó rakpart mellett lezárják a gépjárművek elől a Kós Károly sétányt és az Andrássy utat. Az Andrássy úton a keresztirányú forgalom a Bajza utcánál, a Kodály köröndnél, az Izabella utcánál, az Oktogonon és a Nagymező utcánál haladhat át.

Fotó: bkk.hu/

A főváros vezetősége a József Attila utca forgalmi átrendezését, szélesebb gyalogos felületek biztosítását közlekedésbiztonsági okokból csak a Lánchíd júniusban esedékes teljes zárását követően tervezi megvalósítani.

Közösségi közlekedési változások

Az Andrássy út gépjárműforgalom előli lezárása idején:

• a 105-ös busz módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán át jár. A buszok nem érintik az Andrássy úti megállókat, megállnak viszont a 72M trolibusz Bajcsy-Zsilinszky úti és Podmaniczky utcai megállóiban, valamint a Honvédkórháznál létesített ideiglenes megállóhelyen, a Hősök tere térsége ez utóbbi megállóból érhető el gyalogosan.

• a 979-es éjszakai járat szombatról vasárnapra virradó éjszaka szintén a Bajcsy-Zsilinszky út–Podmaniczky utca útvonalon jár.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti céljuk eléréséhez.

További közlekedési híreink

 • Közlekedési fejlesztések Budapesten
  by budavarihirek on 2024.02.09. at 10:26

   Elkezdődhet a kisföldalatti meghosszabbításának, az Újbuda és Újpest közötti villamosvonalak összekötésének, a dél-pesti villamosgyűrű bővítésének és a 42-es villamos fejlesztésének előkészítése. A BKK a 2021–2027 közötti EU-s költségvetési ciklus keretében The post Közlekedési fejlesztések Budapesten appeared first on Budavári magazin I. kerület.

 • Budapest bérlet: minden marad, sőt!
  by budavarihirek on 2024.01.29. at 19:04

  Az utasok számára minden eddiginél egyszerűbbé és olcsóbbá válik a közösségi közlekedés. A Budapest-bérlet eddig is érvényes konstrukciója sértetlenül megmarad, de mellette a Pest vármegyei havi bérlettel és a havi The post Budapest bérlet: minden marad, sőt! appeared first on Budavári magazin I. kerület.

 • Forgalomkorlátozások augusztus 20-án Budapesten
  by budavarihirek on 2023.08.12. at 07:15

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket, hogy az alábbi forgalmirend-változás lép életbe a főváros területén. Ez nem elég, mivel aznap érkezik Orbán Viktor meghívására Budapestre a török elnök is. Ezt The post Forgalomkorlátozások augusztus 20-án Budapesten appeared first on Budavári magazin I. kerület.

 • Hétvégén ismét szabad a Pesti alsó rakpart egy szakasza
  by budavarihirek on 2023.04.01. at 11:47

  A Pesti alsó rakpart ezen a hétvégén is megnyílik a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők rövidebb útvonalon, a Margit híd és az Erzsébet híd The post Hétvégén ismét szabad a Pesti alsó rakpart egy szakasza appeared first on Budavári magazin I. kerület.

 • Ma este 8 órától korlátozzák a népligeti felüljáró forgalmát
  by budavarihirek on 2023.03.03. at 15:53

  A népligeti felüljáró állapotfelméréséhez kapcsolódó munkák miatt március 3-án, péntek este 20 órától korlátozzák a híd forgalmát: péntekről szombatra virradó éjszaka mindkét irányban egy-egy sávon lehet közlekedni rajta. Március 4-e, The post Ma este 8 órától korlátozzák a népligeti felüljáró forgalmát appeared first on Budavári magazin I. kerület.

No meg ez is érdekes lehet