Készülj fel a hétvégi közlekedésre

 A Föld napjához kapcsolódva április 24-én és 25-én, szombaton és vasárnap teljes hosszában megnyitják a gyalogosok előtt az Andrássy utat és a városligeti Kós Károly sétányt. A 105-ös busz és a 979-es éjszakai járat terelve jár a hétvégén.

A Föld napját követő hétvégén, április 24-én és 25-én a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők az eddig megszokott és népszerű pesti alsó rakpart mellett ezúttal a Kós Károly sétányt, valamint az Andrássy utat is birtokba vehetik – egészen este tíz óráig. Ezért szombat hajnali 5 órától vasárnap este 22 óráig a pesti alsó rakpart mellett lezárják a gépjárművek elől a Kós Károly sétányt és az Andrássy utat. Az Andrássy úton a keresztirányú forgalom a Bajza utcánál, a Kodály köröndnél, az Izabella utcánál, az Oktogonon és a Nagymező utcánál haladhat át.

Fotó: bkk.hu/

A főváros vezetősége a József Attila utca forgalmi átrendezését, szélesebb gyalogos felületek biztosítását közlekedésbiztonsági okokból csak a Lánchíd júniusban esedékes teljes zárását követően tervezi megvalósítani.

Közösségi közlekedési változások

Az Andrássy út gépjárműforgalom előli lezárása idején:

• a 105-ös busz módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán át jár. A buszok nem érintik az Andrássy úti megállókat, megállnak viszont a 72M trolibusz Bajcsy-Zsilinszky úti és Podmaniczky utcai megállóiban, valamint a Honvédkórháznál létesített ideiglenes megállóhelyen, a Hősök tere térsége ez utóbbi megállóból érhető el gyalogosan.

• a 979-es éjszakai járat szombatról vasárnapra virradó éjszaka szintén a Bajcsy-Zsilinszky út–Podmaniczky utca útvonalon jár.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti céljuk eléréséhez.

További közlekedési híreink

 • Pünkösdi közlekedés Budapest
  by budavarihirek on 2022.06.03. at 20:34

  Pünkösd vasárnap és hétfőn, 2022. június 5-én és 6-án a fővárosi közösségi közlekedési járatok az ünnepnapokon, illetve munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint indulnak. Az M3-as metró a két ünnepnapon Kőbánya-Kispest és Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ jár, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között The post Pünkösdi közlekedés Budapest appeared first on Hírek I. kerület.

 • Indul a nosztalgiaszezon a világ egyik legszebb villamosvonalán
  by budavarihirek on 2021.09.24. at 21:18

   Nosztalgiavillamos közlekedik szeptember 25., szombat és október 31., vasárnap között minden hétvégén a 2-es villamos vonalán. Szeptember 25-én szombaton az eredeti állapota szerint felújított barna 611-es villamossal, vasárnap a 2806-os sárga, a ’60-as-’70-es évekre jellemző kialakítású villamossal utazhatnak a régi járművek szerelmesei. A villamosok szombaton és vasárnap óránként indulnak 14:08 The post Indul a nosztalgiaszezon a világ egyik legszebb villamosvonalán appeared first on Hírek I. kerület.

 • Forgalomkorlátozás a Várnegyedben forgatás miatt
  by budavarihirek on 2021.08.05. at 14:47

  Filmforgatás miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2021. augusztus 5. és 6. között Budapest I. kerületében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy az alábbi forgalmirend-változás lép életbe a főváros területén. Tilos megállni! 2021. augusztus 5-én 0 óra 1 perctől 2021. augusztus 6-án 6 óráig Budapest I., Bécsi kapu The post Forgalomkorlátozás a Várnegyedben forgatás miatt appeared first on Hírek I. kerület.

 • Vitézy kontra V. Naszályi
  by budavarihirek on 2021.06.08. at 16:36

  A Budavári Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapest Közút együttműködésének eredményeképp új végállomási forgalmi rendet vezetnek be a Batthyány téren. Ennek köszönhetően a jelenleginél a gyalogosok igényeit jobban szem előtt tartó és zöldebb környezet születik az I. kerület jelentős közösségi közlekedési csomópontján. A Batthyány tér június 5-én, szombaton kezdődő The post Vitézy kontra V. Naszályi appeared first on Hírek I. kerület.

 • Sűrűbben járnak bizonyos járatok
  by budavarihirek on 2021.05.01. at 15:37

   Igazodva a járványügyi intézkedésekhez, valamint a megnövekedett utasforgalomhoz május 1-től ismét sűrűbben járnak esténként a BKK bizonyos, belvárost érintő járatai, így a metrók és a nagykörúti villamosok. Változások május 1-től: A 4-es és 6-os villamosok május 1-től, szombattól ismét az alapmenetrendjük szerint járnak esténként, így 20:00 és 22:00 között 3-5 percenként, 22:00 és 23:30 The post Sűrűbben járnak bizonyos járatok appeared first on Hírek I. kerület.

hozzászólás lezárva.