Vettel újabb három évre aláírt a Ferrarival

Ross Brawn szerint mindkét fél számára tragikus lenne, ha a Ferrari nem maradna a Forma-1-ben, de úgy tûnik, hogy a Scuderia távozásától egyelõre nem kell félni.

Meghosszabbította szponzorációs szerzõdését a Ferrari és a Marlboro anyavállalata, a Philip Morris, így a cigarettagyár a következõ években is az istálló fõszponzora lesz, annak ellenére, hogy 2010 óta semmilyen formában nem láthatók a hirdetések az autókon. Az idén még érvényes megállapodás 2018-ban járt volna le, most több évre írtak alá újra, de nem árulták el, hogy meddig.

 

Ross Brawn számos versenyt megnyert Michael Schumacherrel a Ferrarinál
Forrás: AFP/Eric Cabanis

 

A Marlboro már bõ 40 éve szponzorálja a csapatot, 1997-tõl névadója is volt a Ferrarinak, a dohányreklámok betiltása óta elsõsorban a reklámfelület megvásárlásával és továbbértékesítésével foglalkoznak, valamint a két márka marketing aktivitások terén is együttmûködik, például gyárlátogatások vagy vállalati rendezvények terén.

Vettel újabb három évre aláírt a Ferrarival, a fizetését a Philip Morris szponzori pénze is segít fedezni
A megállapodás nem meglepetés, mert Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója továbbra is a Philip Morris International igazgatótanácsának tagja, Maurizio Arrivabene csapatfõnök pedig a cigarettagyár marketingguruja volt, mielõtt Marchionne a Scuderia élére tette. Az új szerzõdés azt sugallja, hogy a Ferrari hosszabb távon tervez a Forma-1-ben, azonban hamarosan ismét fellángolhat a vita, mert az F1 új tulajdonosa, a Liberty Media folyamatosan célozgat arra, hogy 2021-tõl lecsökkentenék az élcsapatoknak járó jogdíjakat, és más formában próbálják majd növelni a csapatok bevételeit. Ez a Ferrarit érintené a legrosszabbul, és Ross Brawn, az F1 sportigazgatója már készül arra, hogy összeakaszkodjon korábbi munkáltatójával.

?Nagyon sok tárgyalást folytatunk. Természetesen megoldást akarunk találni, mert tragikus lenne a Forma-1-nek és a Ferrarinak is, ha nem folytatnánk együtt, elkötelezett vagyok a megoldás mellett. Kemény egyeztetések lesznek, ezt tudjuk, de azt is, hogy mindenki jobban jár, ha együtt maradunk.Azt akarjuk, hogy a Ferrari a jövõben is a Forma-1 része maradjon, és õk is a Forma-1-ben akarnak versenyezni?

 

  Körözési toplista

? tette hozzá a Ferrari korábbi technikai igazgatója, aki azért hagyta el a céget, mert csapatfõnöknek nem akarták kinevezni õt. ? Mindkét fél szerepel a másik terveiben, észszerû megoldást kell találnunk, hogy megszilárdíthassuk a közös jövõnket. Borzasztó régen a Forma-1-ben vannak, és nem jött el az ideje annak, hogy változtassunk ezen.?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .