Párbeszéd: jogi eljárást kezdeményez az I. kerület polgármestere önkormányzati döntések miatt

Az I. kerület kormánypárti többsége fideszes cégekhez szervezi ki az önkormányzati feladatellátást – mondta V. Naszályi Márta (Párbeszéd – Zöldek) szerdai sajtótájékoztatóján, a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt. A polgármester közölte: jogi eljárásokat kezdeményez az önkormányzat „törvénysértő döntései” miatt.

    V. Naszályi Márta azt mondta, a képviselő-testület kormánypárti többsége rendre olyan törvénysértő előterjesztéseket szavaz meg, amelyekkel ellehetetlenítenék a jogszerű működést, az önkormányzati feladatellátást.
    Példaként hozzátette, hogy pályázati úton, szakmai kompetencia alapján kiválasztott intézményvezetőknek mondanak fel, hogy helyükre a saját embereiket ültethessék. Emellett elvonták a polgármesteri hivataltól a testvérvárosi kapcsolatok ápolását és az ünnepségek szervezését, ami törvényellenes, hiszen a testvérvárosi kapcsolatokért a polgármester felel – közölte.
    V. Naszályi Márta kijelentette: vissza fogja állítani a jogszerű működést, és jogi eljárásokat kezdeményez a „törvénysértő döntések” miatt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .