Budavár – Változás a buszok behajtási rendjében

A képviselő-testületi többség – Varga Dániel képviselő javaslatára – úgy döntött, szigorúan szabályozza a turistabuszok Várba való behajtását. A rövid határidővel elfogadott rendelet-módosítás következtében tegnaptól (2022.12.01.) a Városfejlesztési, Innovációs és Környezetvédelmi Bizottság illetékes a buszok várakozási hozzájárulásának kiadásában.

A kérelmek benyújtásának megkönnyítése, és adattartalmának teljessége érdekében az új kérelemnyomtatvány hétfőtől elérhető lesz honlapunkon. Ennek menetéről Facebook-oldalunkon és honlapunkon is tájékoztatni fogjuk Önöket!

A rendelet-módosítás lényegi pontjai:

„5/E. §

(1) Az autóbusszal a Budai Vár várakozási övezetében történő várakozáshoz szükséges előzetes regisztráció a Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat honlapján található internetes felületen történik.

{2) Az előzetes regisztrációt legkésőbb a behajtást megelőzően 24 órával kell végrehajtani akként, hogy egy autóbusz egy naptári napon legfeljebb 4 időpontra regisztrálhat.

(3) Az egy naptári napon 2 időpontra előzetes regisztrációval rendelkező autóbuszok a két regisztráció közötti időszakban legfeljebb 30 perc időtartamban várakozási díj megfizetése nélkül használhatják az Mészáros utcában kijelölt autóbusz várakozóhelyeket.

(4) Az autóbusz várakozási hozzájárulás iránti kérelmet, az első behajtást 30 nappal megelőzően kell benyújtani, a hozzájárulást Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat Városfejlesztési, Innovációs és Környezetvédelmi Bizottság adja ki..

(5) A Magyar Honvédség, a Rendőrség valamint a HILTON Szálló üzemben tartásában levő autóbuszok előzetes regisztráció nélkül, a Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága által kiadott egyedi engedéllyel várakozhatnak a Budai Vár várakozási övezetében.”

„5/F- §

(1) Nem adható ki autóbusz várakozási hozzájárulás annak, akinek várakozási megváltási díj meg nem fizetése miatt az Önkormányzat felé 30 napon túl fennálló tartozása van.

(2) Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat Városfejlesztési, Innovációs és Környezetvédelmi Bizottsága megtagadhatja a várakozási hozzájárulás kiadását abban az esetben, ha a helyi sajátosságokra figyelemmel a lakosság egészségének védelme, az utasforgalom biztonságos és magas színvonalú ellátása, vagy a környezetvédelem érdekében indokolt.

„(11) Az 5/E. § és 5/F. § alkalmazása során autóbusz: a különcélú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatás vagy különjárati személyszállítás céljából üzemeltetett 17 főnél több utas befogadására alkalmas D kategóriás vezetői engedéllyel vezethető gépjármű.”

A buszok behajtásával kapcsolatban felmerülő kérdéseikkel keressék Varga Dániel bizottsági elnök urat, elérhetőségeit ezen a linken találják: https://budavar.hu/kepviselo-testulet/

18980cookie-checkBudavár – Változás a buszok behajtási rendjében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .