Törvényi kötelezettségén túl is biztosít médiafelületet a pártoknak a közmédia


Törvényi kötelezettségén túl is biztosít médiafelületet a pártoknak a közmédia – közölte a közmédia választási irodájának elnöke kedden az MTI-vel.

    Dobos Menyhért kiemelte: törvényi kötelezettségén – a pártok és nemzetiségek politikai reklámjainak közzétételén – túl a közmédia az április 3-ai országgyűlési és nemzetiségi választások előtt lehetőséget biztosít az országgyűlési választáson országos listát állító pártoknak és nemzetiségi önkormányzatoknak, hogy ismertessék programjukat. Március 16-ától három héten keresztül szerdán és csütörtökön az M1 és a Kossuth Rádió biztosít felületet a programismertetőknek.
    Az országgyűlési választáson országos listát állító valamennyi párt ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsorsávjában. A pártok szereplési sorrendje megfelel a Nemzeti Választási Bizottság február 26-án tartott sorsolásának eredményeként a pártlisták szavazólapon való megjelenésének.
    A pártok képviselői március 16-ától három héten keresztül minden szerdán és csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorában a 8 órai híreket megelőzően, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pedig a 8 órai Krónikát követően ismertethetik választási programjukat.
    Ennek célja, hogy a közmédia felületet biztosítson ahhoz, hogy a magyar választópolgárok hiteles forrásokból ismerhessék meg minden induló párt és politikai szövetség programját, így a legszélesebb körű, kiegyensúlyozott információk birtokában hozhassák meg döntésüket április 3-án.
    A listát állító országos nemzetiségi önkormányzatok képviselői március 25-én és április 1-jén a Duna Televízióban, a pártokhoz hasonlóan ugyancsak ötperces időkeretben mutathatják be programjukat.
    A közmédia választási irodája továbbra is kiemelten fontosnak tartja az esélyegyenlőséget, hogy a választásokon listát állító jelölőszervezeteknek nyújtott egyenlő feltételek mellett biztosítsa a kiegyensúlyozott, objektív tájékozódást a nézőknek és hallgatóknak – közölte Dobos Menyhért.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .