MSZP: a kormány önfényezésre használja a járványt

Az MSZP szerint a magyar kormány Európában példátlan módon arra használja a koronavírus-járványt, hogy „saját magát fényesítse” – mondta Korózs Lajos, a szocialisták országgyűlési képviselője szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus kifejtette, nem tud arról, hogy Európában lenne még egy ország, amely a magyar kormányhoz hasonlóan több mint 6 milliárd forintot költ plakátkampányra a járvány alatt.
„Ezek a fiúk nem tudnak kormányozni, lopni tudnak, propagandát nyomni, azt tudják” – fogalmazott.
Korózs Lajos megismételte, az MSZP 6,5 százalékos, januárig visszamenő nyugdíjemelést, valamint a 100 ezer forint alatti nyugdíjat kapóknak további 20 ezer forint egyszeri kifizetést követel.
A szocialista politikus elmondta, a nagyon alacsony nyugdíjak felzárkóztatásához is ragaszkodnak, ezt a méltányossági nyugdíjemelést pedig nyolc évig lehetne fizetni a kormány mostani plakátkampányából.
Korózs Lajos kitért arra is, hogy a nyugdíjemelést leginkább a „múlt hónapban elszabadult infláció” teszi szükségessé, valamint az, hogy a nyugdíjak jelentősen lemaradtak a nettó átlagbérektől. Utóbbival kapcsolatban elmondta, míg 2015-ben az átlagos nyugdíj a nettó átlagbér 67 százalékát tette ki, addig ez az arány mára 52 százalékra csökkent.
Az MSZP politikusa bejelentette továbbá, hogy a parlament népjóléti bizottságának elnökeként vizsgálatot indít arról a sajtóban megjelent információról, amely szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapjáról 4 ezer koronavírus-teszteredmény tűnt el.