V. Naszályi Márta beszéde

V. Naszály Márta az I. kerület polgármestere

„Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim!

Köszönöm! Köszönöm, hogy bizalmat adtak nekem és nekünk az október 13-i választáson!

Budapest számunkra legszebb kerületében új időszakot fogunk nyitni. Olyan kerületet teremtünk öt év alatt, ahol mindenki otthon érezheti magát – függetlenül attól, hogy idős vagy fiatal, szegény vagy gazdag, jobboldali vagy baloldali, hogy a Várban, Tabánban, Krisztinavárosban, Vízivárosban vagy a Gellérthegyen él.

Ahhoz, hogy a kerületünk valódi otthon legyen, elsősorban odafigyelésre van szükség. Arra, hogy az önkormányzat vezetői ne néhány tucat, hanem huszonötezer kerületi ember érdekében dolgozzanak minden nap. A kerületiek gondozott parkokat, tiszta utcákat, gyors és átlátható ügyintézést és igazságos lakáspolitikát érdemelnek.

Ez jár a budaiaknak: nemzeti örökségünk és gazdag hagyományaink méltó ápolása nem azt jelenti, hogy leragadunk a múlt században. Szerintem az önkormányzat egy nagyszerű lehetőség arra, hogy kijavítsuk és pótoljuk a kormány – a mindenkori kormány – hibáit és hiányosságait. Helyben megteremthetjük azt az otthont, amelyre mindannyian vágyunk: 21. századi ügyintézéssel, pihentető nyugalommal, de pezsgő és élő kultúrával.

Én egy olyan közösségben hiszek, amely nemcsak szavakban együttműködő, de valóban képes összefogni a közös célok érdekében. Azt várom el mindenkitől, aki a Budavári Önkormányzatban dolgozik, hogy egyetlen cél vezérelje: a kerület érdeke. Az önkormányzat nem uralkodik az emberek felett, hanem segít nekik – ez szemléletbeli kérdés, de minden jó politika alapja.

Lesznek kemény csaták. Nyilván senki sem lesz boldog, ha megszűnnek a csókosként kapott kedvezményei. Biztosan lesznek parázs viták a kormánnyal is, amely úgy dönt a budavári emberek feje fölött a fejlesztésekről, hogy eszébe sem jut az itt élőket megkérdezni. Ezen biztosan változtatni fogunk: hallatjuk majd a hangunkat.

Ugyanakkor én komolyan veszem azt, hogy a Budavári Önkormányzatban minden ember egyenlő. Nincs politikai vagy üzleti alapú kivételezés. Ha valakinek van egy jó ötlete, forduljon hozzánk. Ha valaki úgy érzi, igazságtalanság érte, most itt az idő, hogy ezen változtassunk. Ha fejleszteni, építeni fogunk, kikérjük majd az emberek véleményét. Nem mások feje felett akarunk dönteni, hanem együtt azokkal, akikre a döntések vonatkoznak.

Egy dolgot ígérhetek: az én ajtóm mindenki előtt nyitva áll majd, aki az I. kerületért akar dolgozni. Ugyanezért várom el minden képviselőtársamtól a bal- és jobboldalon egyaránt.

Büszke vagyok arra, hogy polgármesterként több mint 25 ezer embert képviselhetek. Azt ígérem a saját magam és képviselőtársaim nevében, hogy rá fogunk szolgálni erre a bizalomra.

Köszönöm, hogy meghallgattak!”

7590cookie-checkV. Naszályi Márta beszéde

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .