Tájékoztató a fenyőfák kihelyezéséról és elszállításáról

Budapesten a karácsonyi ünnepeket követõen Társaságunk szervezetten gyûjti össze és szállítja el a fenyõfákat. A logisztikai feladat nem mindennapi, becslések szerint mintegy 500-600.000 darab tûlevelû kerül ki az utcákra, ezt a mennyiséget kell kezelnünk, illetve hasznosításukat megoldanunk.
Tapasztalataink szerint Vízkeresztet, azaz január 6-át követõen kezdõdik az igazi kihelyezési dömping, amely általában 1-1,5 hónapig tart. Ilyenkor úgynevezett fenyõfa járatok szállítják el a már feleslegessé vált karácsonyfákat. Ezt megelõzõen, illetve ezt követõen a normál hulladékszállító célgépek gyûjtik össze az örökzöldeket.

Amennyiben olyan méretû a fenyõfa, hogy azt hulladékszállító célgéppel nem tudjuk összeaprítani, másik szállítójármû viszi el a helyszínrõl.

A lakosság több lehetõség közül is választhat: a kukák mellé, vagy az alább, kerületi bontásban felsorolt, több mint 250 kijelölt gyûjtõhely egyikére teheti ki a fákat. Az elsõ esetben azonban figyelni kell arra, hogy ne akadályozzák sem a gyalogosokat, sem az úttesten a parkolást, illetve a gépkocsik forgalmát.

A kiszolgált tûlevelûeket elõször aprítjuk, majd ezt követõen a Fõvárosi Hulladékhasznosító Mû kazánjaiba kerülnek. A fenyõfa a magas gyantatartalom miatt kitûnõ tüzelõanyag, melybõl az elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítunk fûtési gõzt, és villamos áramot.

Fenyõfa gyûjtõhelyek 2016/2017

I. kerület:

Attila út – Alagút u. sarok
Czakó u. – Naphegy u. sarok
Várkert rkp.- Fátyol u. sarok
Szilágyi Dezsõ tér (parkoló)
Hunfalvy u. parkolóban
Zsolt u. ? Aladár u. sarok
Orom u. ? Antal lépcsõ sarok

1460cookie-checkTájékoztató a fenyőfák kihelyezéséról és elszállításáról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .