Bojkottálom – írta közösségi oldalán V. Naszályi Márta


Mint ismeretes 2020-ban elvesztette önkormányzati többségét a Budavári önkormányzat ellenzéki vezetése, a Jobbik akkori húzása miatt. Sok víz lefolyt azóta a Dunán. V. Naszályi Márta a kerületünk polgármestere most odáig jutott, hogy bojkottálja a helyi médiával a kapcsolatot.

V. Naszályi Márta polgármester

2022-ben azzal, hogy két, korábban jobbikos képviselő a választóit cserben hagyva átállt a Fideszhez az I. kerületben, a kormánypárt többségbe került az önkormányzat képviselő-testületében. Ezt a többséget elsősorban arra használták fel, hogy fideszes emberekkel feltöltött alapítványokba és cégekbe szervezzenek ki olyan tevékenységeket, amelyek korábban az önkormányzathoz tartoztak, majd önkormányzati forrást – tehát a kerületi adófizetők pénzét – rendeltek hozzá. Az egyik első lépésük volt a Várnegyed újság „megszerzése”, amelyet leállíttattak, majd kiadását a fideszes vezetésű külső médiacéghez rendelték.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

A képviselő-testület ezt követően megszavazta az új lap szerkesztési alapelveit, amelyek megfelelnek a nemzetközi szakmai normáknak – ezt azonban az újság mégsem tartja be. Egy önkormányzati lap feladata a kerületben élők tájékoztatása lenne az önkormányzati információk alapján, ehhez képest a jelenlegi lap kormánypárti politikai kampány és szórakoztatónak szánt tartalmak furcsa keveréke. Az új „Várnegyed” kiadója, bár közpénzből működik, ügyvezetője nem volt hajlandó benyújtani üzleti tervet, nem jelenik meg vezetői értekezleteken és nem tájékozódik az önkormányzattól, nyilvánvalóan azért, mert a célja nem a tájékoztatás, hanem a kampánycélok kiszolgálása. Ezzel megakadályozza azt is, hogy a lap az önkormányzatunk hivatalos programjait és bejelentéseit közölje.

Az elmúlt hetekben az újság több témában is kérdéseket juttatott el hozzám. Ezek a kérdések a „nemzeti konzultációkhoz” hasonlóan tendenciózusak, bizonyos esetekben már megfogalmazásukban is hazugok voltak. Én pedig nem kívánok részt venni egy, a választók akaratával szemben, párhuzamosan működtetett “önkormányzat” népszerűsítésében, és nem kívánok asszisztálni ahhoz, hogy a kerületi emberek pénzét Fidesz-propagandára költsék, tehát ezért az új “Várnegyed” újságot bojkottálni fogom mindaddig, amíg nem a képviselő-testület által elfogadott szerkesztési alapelvek szerint készül. Természetesen a kerületi emberek kérdéseire továbbra is szívesen válaszolok, akár írásban, akár fogadóóráimon, akár személyesen az „Egy az Egyben”- vagy más nyilvános rendezvényen. A legfontosabb információkról pedig a Polgármesteri Hírlevélben tájékoztatom a feliratkozókat, ahova ezen linken tudnak feliratkozni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .