Mégis, mennyibe kerül egy pármentő konzultáció?

Nincs még egy ilyen drága tanácsadói szolgáltatás Magyarországon – még az IT szakértők óradíját is duplázzák a párterapeuták árai

Amikor valaki párkapcsolati válsággal néz szembe, sokszor érdemes lehet ellátogatni egy párkapcsolati tanácsadóhoz, aki segíteni fog tudni nekünk abban, hogy a kapcsolatunk rendbe jöjjön. Nem is pszichológus, vagy egészségügyi szakember, akár pár hónapos tanfolyam alatt megszerezhető képesítések – mégis, meglepő, hogy milyen magasan vannak a párkapcsolati tanácsadók díjai, hiszen átlagban 26.000 Ft egy páros konzultáció, de nem ritka a 40.000 Ft-os ülési alkalom sem, mindezt annak ellenére, hogy sokan online vállalnak coachingot – derült ki egy felmérésből a napokban.

Mégis, mennyibe kerül egy pármentő konzultáció?

100 magyar terapeuta árait hasonlítottuk össze, ez alapján készítettük el a statisztikát az ülési díjakról. A felmérésből kiderült, hogy a legtöbben 30.000 Ft-ért vállalnak páros konzultációt, de nem ritka a 40.000 Ft-os tiszteletdíj sem. Az átlag konzultáció díja Magyarországon ma 26035 Ft, ami csaknem duplázza az IT béreket idehaza.

A felmérés értelmezése során érdemes megfigyelni, hogy nem egységesek az ülések hosszai – van, aki 60 percre, mások 90 percre kérik el a látható összegeket. A diagram az egy alkalomként kifizetendő ülések díját tartalmazza. A pontos díjszabás természetesen függ a szakember képzettségétől, alkalmak számától, valamint az eset nehézségétől.

Nem kell hozzá egyetemi diploma – csak akkreditált tanfolyam

Sokan azt gondolják, hogy csak és kizárólag olyan végzettségekkel lehet jól keresni, amelyek valamilyen főiskolai képzéshez, posztgraduális mesterdiplomához kötöttek. Ez az elképzelés téves – nyilatkozta Kővári Bálint, a kapcsolatnavigator.hu párkapcsolati szakértője. A párkapcsolati tanácsadás képzést a coachinghoz, rengeteg egészségügyi végzettséghez és építőipari szakmához hasonlóan tanfolyamokon lehet elvégezni, ennek ellenére meglepően jövedelmező kereseti lehetőséget nyújtanak – még akkor is, ha alapvetően nagy felelősséggel jár a családmentés.

Ha picit tágabb perspektívában gondolkodunk – például egészségügyben – akkor megfigyelhető, egy egy hozzáértő természetgyógyász vagy masszőr óradíjai is 10.000 Ft-nál kezdődnek, míg az építőipar világában – például egy villanyszerelőnél – nem ritka a 14.000 Ft-os óradíj sem. A szakmák tehát igencsak felértékelődtek – habár, érdemes lehet megjegyezni, hogy egy egyetemi diploma soha nem árt, hiszen ad egy plusz szemléletet és tudást, sokan pszichológusként vállalnak párkapcsolati coachingot – nyilatkozta Bálint, a közgazdász párterapeuta szakember.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .