Szabadidős létesítmények felújítása a Tabánban

Megújult játszótéren, sportpályán és fitneszpályán is eltölthetik szabadidejüket a Tabánban élők.

A Budapest 2019 – Európa sportfővárosa programsorozat részeként újult meg a tabáni szabadidőpark a főváros I. kerületében mintegy 2,1 milliárd forintból. A projektben két játszótér, sportpálya, a park régi fitneszpályája, valamint a pályák környezete is megszépült.

A programsorozatban további hat helyszínen újulnak meg a főváros zöldterületei, illetve játszóterei, amelyek többek között sport- és rekreációs funkciókkal bővülnek. A fejlesztés célja, hogy a fővárosiak megújult környezetben, minél aktívabban tölthessék el szabadidejüket.

A fejlesztett terület három részt ölel fel: a sportpályát, a sportterületet és a játékterületet.

A legkisebb korosztály számára tervezett játszótéren terepcsúszdák, játékvár, rugós eszközök és homokozó kapott helyet. A homokozóban homokozóvár és egy különleges árokásó került kihelyezésre. A játéktér szélén támlás padok várják az ide látogatókat.

A fitnesztéren a meglévő eszközök elbontása után saját súlyos eszközrendszert telepítettek ütéscsillapító gumiburkolattal. A gumiburkolatban elhelyeztek egy trambulint is.

A park átadóján Karácsony Gergely főpolgármester arról beszélt, a park végső kialakításánál végig szem előtt tartották, hogy kevesebb betont használjanak, és minél több zöld felület maradjon meg.

A beruházás részeként a kiöregedett, beteg fákat eltávolították, és eddig 51 fát ültettek, melyet további 90 követ még ősszel. Ezenkívül a parkban négy további gyümölcsfát helyeztek el.

Az átadón kiderült, hogy az eredeti tervekhez képest sokkal kevesebb lett a gumiborítás a szabadidőparkban, mindezek mellett a felnőttjátszótér is megújult, és hamarosan mosdót és pelenkázót is kialakítanak.

Címlapfotó: budapest.imami.hu

  Magyar Péter tovább lépett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .