Rendőrök két keréken

Megkezdődött a Készenléti Rendőrség kerékpáros és önjáró elektromos eszközzel végrehajtott járőrszolgálata – tájékoztat a police.hu

A turisztikai idény alatt a Készenléti Rendőrség (KR) elsődleges feladata a főváros, a Balaton és a Velencei-tó, valamint a Tisza-tó régiójában a közbiztonsági ellenőrző tevékenység támogatása, a közterületi járőrszolgálat megerősítése, a nagy tömegeket vonzó kulturális rendezvények biztosítása.

A KR állománya az idei turisztikai szezonban a lovas, a kutyás, a gyalogos és a gépkocsizó járőrszolgálat mellett mától önjáró elektromos eszközzel végrehajtott szolgálatot, valamint 2022. június 1-jétől kerékpáros járőrszolgálatot is ellát a fővárosban a nyár végéig.

Jelenleg minden nap 10 órától 20 óráig önjáró elektromos eszközzel a Budai Várban, míg 10 órától 22 óráig elektromos kerékpárral a Margitszigeten szolgálja a rendet és védi a közbiztonságot egy-egy járőrpár.

Ezen járőrszolgálatok célja a turisztikai szempontból jelentős, ellenőrzendő területeken tartózkodó állampolgárok, illetve a fővárosba látogató hazai és külföldi turisták, valamint tulajdonaik sérelmére elkövetett szabálysértések, bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, továbbá a járművezetők, kerékpárosok és a gyalogos közösség biztonságos közlekedésének elősegítése. Ennek érdekében kiemelt figyelmet fordítanak az állampolgárokat zavaró és a közlekedésbiztonságot veszélyeztető szabálysértések megelőzésére, felderítésére és megakadályozására.

A korábbi évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a kerékpáros, valamint az önjáró elektromos eszközzel végrehajtott szolgálati formához mind az állampolgárok, mind a turisták pozitívan viszonyultak, megjelenésüket örömmel fogadták, szívesen és bizalommal fordultak az egyenruhásokhoz kérdéseikkel, problémáikkal, és előszeretettel fényképezték őket az elektromos kétkerekűvel is.

A demonstratív rendőri jelenlét hozzájárul a bűncselekmények visszaszorításához, ezáltal a lakosság szubjektív biztonságérzetének növeléséhez is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .