Indul a nosztalgiaszezon a világ egyik legszebb villamosvonalán

 Nosztalgiavillamos közlekedik szeptember 25., szombat és október 31., vasárnap között minden hétvégén a 2-es villamos vonalán.

Szeptember 25-én szombaton az eredeti állapota szerint felújított barna 611-es villamossal, vasárnap a 2806-os sárga, a ’60-as-’70-es évekre jellemző kialakítású villamossal utazhatnak a régi járművek szerelmesei. A villamosok szombaton és vasárnap óránként indulnak 14:08 és 18:08 között a Közvágóhídról, illetve 14:37 és 18:37 között a Jászai Mari térről. A National Geographic által a világ 10 legszebbje közé választott Duna-parti villamosvonalon utazva számos műemlék, látnivaló megcsodálható, többek között az Országház, a budapesti hidak, a budai Vár és a Gellért-hegy.

A fővárosban 2009 óta élvezhetik a BKK ügyfelei a nosztalgiaközlekedést, amelyet a társaság évről-évre fejleszt. Budapest városképéhez a nosztalgiavillamos is szervesen hozzátartozik, útikönyvekben, turisztikai cikkekben, szuveníreken is gyakran feltűnnek a jellegzetes régi járművek. Az Autómentes napon, az elmúlt hétvégén már láthatta a nagyközönség a nosztalgiavillamosokat a Deák Ferenc téren. Több, mint tíz jármű sorakozott fel a 100 évesnél is idősebb favázas villamostól a legújabb alacsonypadlós CAF-ig. Szeptember 25-étől, szombattól október végéig pedig lehetőség nyílik arra, hogy a régi villamosokon utazni is lehessen.  

A nosztalgiajárművek közlekedése olyan városképet is formáló szolgáltatás, amely közkedvelt program a kisgyermekes családok körében, másrészt népszerű attrakció a külföldi vagy vidékről Budapestre látogató turisták számára. A nosztalgiaközlekedés jóval több, mint egyszerű közlekedési szolgáltatás: időutazás, ami egyszersmind szerethetővé és élménnyé teszi a közösségi közlekedést is. A nosztalgiajárművek sofőrjei és a kalauzok (BKK ellenőrök) olyan válogatott személyzet, akik a munkájuk elvégzése mellett lelkesen és kedvesen beszélgetnek az utasokkal, mesélnek a régi járművekről. Lehet jegyet lyukasztani vagy a végállomáson akár csengetni is a 100 éves villamos csengőjével.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, melyek megvásárolhatók elővételben a BKK értékesítő pontjain.

További részletek a BKK honlapján.

No meg ez is érdekes lehet