Egészségügy, Önkormányzati hírek

Teljesen megújult a Mikó utca orvosi rendelő

Meg szeretnéd osztani?

Teljesen megújult a Mikó utca orvosi rendelő, ahol újra várják a beteg és egészséges gyermekeket illetve a kismamákat. A nyáron kezdődött felújítás során átépítették a 165 négyzetméteres rendelőt. Három részt alakítottak ki, így az egészséges gyermekek és a kismamák a betegektől elkülönítve várakozhatnak. A felújítás 150 millió forintba került, melyet a Budavári Önkormányzat állt.
A Mikó utca gyermekorvosi rendelőben ezentúl 21. századi körülmények között gyógyulhatnak a legkisebbek. A teljes felújítás során megújult a gépészeti és informatikai park, három új bejáratot alakítottak ki, a belső teret úgy építették át, hogy minden négyzetméter kihasznált legyen. A korszerűsítés során a szakemberek figyeltek arra is, hogy a babakocsival érkezők kényelmesen és akadálymentesen tudjanak közlekedni az épületben.

 

A Budavári Önkormányzat továbbra is nagy hangsúlyt fektet az itt élő családokra, ezért is tartja kiemelten fontosnak az egészségügyi intézmények felújítását, karbantartását.

A Mikó utcai rendelőben összesen 3 gyermekorvos rendel, akik 3250 gyereket látnak el, és évente 15100 esetben segítenek. A felújítás során mindegyik orvos külön rendelőt kapott.

A védőnők is megújult környezetben kaptak helyet, mostantól egyszerre akár hárman is tarthatnak tanácsadást a rendelőben. Jelenleg 81 kismama jár ide, és 1000 gyereket gondoznak.

Forrás: budavar.hu

  • 44
  •  
  •  
  •  
Érdekel minket az ön véleménye is