A budavári polgármester tagadja a lakásbérleti korrupciót


Az elmúlt időszak egy ütemezett, hosszú időn át sulykolt, előre kitervelt karaktergyilkossági kísérlet volt, ezzel magyarázza azt Nagy Gábor Tamás, a budapesti I. kerület polgármestere a Magyar Hírlapnak adott interjújában, hogy korrupciógyanú merült fel vele kapcsolatban. Ahogy arról a 24.hu is beszámolt   2016. novemberben,

Nagy Gábor Tamás a Várnegyedben havi 81?203 forintért bérel egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakást. 

A fideszes politikus 2013-ban szerezte meg a Táncsics Mihály utca 23.-ban található patinás műemlékházban található lakás bérleti jogát. Ezt a lakás a vagyonnyilatkozatában sem tüntette fel. Hasonló bérleményt a közelben havonta 200 – 300 ezer forintért lehet kivenni.

Nagy Gábor Tamás úgy magyarázta az olcsó lakást, hogy évekkel korábban egy lakás tulajdonjogát cserélték egy állami tulajdonú lakás bérleti jogára, ez utóbbit felújították és kibővítették, majd elváltak a feleségével.

Ezek után adtam be egy piaci lakáspályázatot, amely a szóban forgó lakás esetében a legjobb ajánlat volt, így megnyertem.

A polgármester szerint a lakás

„annyira romos állapotban volt, hogy az egyik szoba alatt egy másfél méter mély gödör tátongott”

így sok munkába telt renováltatni. Hozzátette:

ezt a bérleti konstrukciót nem lehet összehasonlítani a magánforgalomban kiadó lakásokkal, amelyek jó állapotban lévő bebútorozott lakások. Itt a teljes körû műemléki felújítást is a bérlő vállalja fizeti a megajánlott bérleti díjat, és nem szerez örökbérleti jogot.

További infóért látogasson el ide


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .