GÁBOR MÁTYÁS A HEGYVIDÉK LEGJOBB ZÖLDSÉGESE


A hegyvidéki cukrászdák, pékségek, fagylaltozók és hentesek után az elmúlt hetekben a zöldségesek vásárlóközönsége adhatta le szavazatát kedvenc üzletére az önkormányzat által meghirdetett ?Hegyvidék legjobbjai? versenyen. A közel négyszáz vásárlói voks több mint felét a Gáborvár Bt. svábhegyi boltja kapta meg, így ennek vezetõje, Gábor Mátyás vehette át Pokorni Zoltán polgármestertõl a Legjobb hegyvidéki zöldséges üzlet címmel járó oklevelet.

?Amikor az üzletek közül kiválasztjuk a kedvencünket, nemcsak a termékeket hasonlítjuk össze, hanem az ott dolgozókat is. Így alakul ki bennünk kötõdés egy-egy helyhez, és válhat otthonossá a lakókörnyezetünk?

? mondta el a díjátadó alkalmából Pokorni Zoltán, aki szerint egy zöldséges nem feltétlenül bír óriási közösségépítõ erõvel, kicsivel azonban igen, amit ugyanúgy érdemes megbecsülni: ennek jele, hogy a mostani szavazáson is több százan vettek részt. A polgármester úgy látja, hogy a zöldségesek versenyének gyõztese, Gábor Mátyás is

?tud valamit a maga kedvességével, fiatalságával, ami a hozzá betérõk számára nemcsak rokonszenves, hanem elég erõs ahhoz, hogy vegyék a fáradságot, és szavazzanak rá.?


?Gyermekkorom óta a hegyen élek: a KFKI-lakótelepen nõttem fel, most a Pipiske utcában lakom a családommal. Szüleim a nagyszülõkhöz hasonlóan a KFKI-ban dolgoztak, édesapám anyagbeszerzõként, édesanyám pedig mint vegyész az Izotóp Intézetben?

? mesélt magáról és a családjáról a díjazott. Gábor Mátyás elmondta, hogy a környékhez való kötõdése egyértelmûvé tette számára, hogy itt is akar dolgozni. Így határozta el tíz évvel ezelõtt, hogy újranyitja a Szépkilátás utcában az akkor már évek óta zárva tartó zöldséges üzletet.
A kereskedõ úgy véli: sikerében fontos szerepet játszik, hogy születése óta a Svábhegyen él, szinte mindenkit ismer a környéken, és persze õt is nagyon sokan ismerik. Emellett az is népszerûvé tette a boltját, hogy házhozszállítást is vállal. Ezt a lehetõséget fõként az idõsek veszik igénybe, akik nem mindig tudják megoldani, hogy ellátogassanak hozzá zöldségért, gyümölcsért.

 

A ?Hegyvidék legjobbjai? program az önkormányzat tervei szerint hamarosan újabb szavazással folytatódik. Õsszel a legjobb kávézót, télen pedig a legjobb éttermet választhatják ki voksaikkal a hegyvidéki vendégek.

Forrás: pokornizoltan.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .