Nyolcvanezer forint egy bérleményért?

A polgármester volt felesége olcsóbban bérel lakást a Várnegyedben, mintha Baján lakna albérletben.

Hiába kérte ki az adatokat a Magyar Nemzet, az állami tulajdonú Budavári Ingatlanfejlesztõ és Üzemeltetõ Nonprofit Kft. nem volt hajlandó közölni, kik és mennyiért bérelhetnek lakásokat a Várnegyed egyik legfrekventáltabb részén fekvõ Dísz tér 15. szám alatti épületben. Miután a lap pert indított, ki kellett adni az információkat, amelyekbõl kiderült, hogy a titkolózás nem volt véletlen.

 

Dísz tér 15.Dísz tér 15.Fotó: Google Street View

A kiperelt adatok szerint a Dísz téri ingatlanban olcsóbban lehet bérelni egy panorámás lakást az államtól, mint amennyiért Baján, Nagykanizsán vagy éppen Nyíregyházán piaci alapon. A kedvezmény minden bizonnyal nem véletlen, hiszen az épületben található hat lakás egyikében, ráadásul a legnagyobban lakik Nagy Gábor polgármester korábbi felesége, aki a 158 négyzetméterért alig több mint 80 ezer forintot fizet havonta, vagyis mindössze 510 forintot négyzetméterenként. Egy hasonló méretû lakás a környéken piaci alapon nagyjából 500 ezer forintba kerülne havonta ? írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja: korábban a polgármester is itt lakhatott, legalábbis a kaputelefonon nemrég még az õ neve is szerepelt.

Kisebb lakásokért, de ugyanekkora négyzetméterárat fizet másik két lakó, míg hárman ennél is kedvezõbb, négyzetméterenként 425 és 446 forintos bérleti díjak mellett lakhatnak a Dísz tér 15. szám alatt.

A várban a fideszes kedvenceknek jár a kedvezmény, több sztori is napvilágot látott arról, hogy önkormányzati ingatlanokat egészen alacsony áron bérelhetnek azok, akik közel vannak a tûzhöz. A közelmúltban mutattuk be, hogy jut óriási elõnyökhöz az Orbán családdal jó viszonyt ápoló Zsiday Roy, nemrég pedig arról írtunk, hogy a CBA fillérekért kap ingatlant a várban.

Forrás: magyarnarancs.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .